Πρέπει να δείτε

map

Τα Ζαγοροχώρια αποτελούν μια ενιαία ιστορική, οικιστική και πολιτισμική ενότητα. Πρόκειται για ένα τόπο με σπάνια φυσική ομορφιά και με ιδιαίτερο τοπικό πολιτισμό. Αξίζει να δείτε και να θαυμάσετε από κοντά τα αξιοθέατα του Κεντρικού Ζαγορίου.

Ασπραγγελοι – Ελατη - Δικορφο
Βιτσα - Μονοδενδρι
Επισκεφθείτε τα χωριά του κεντρικού Ζαγορίου Βίτσα και Μονοδένδρι. Εκεί θα βρείτε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, στην αρχή του φαραγγιού του Βίκου. Το σημείο έναρξης της διαδρομής σας οδηγεί να διασχίσετε το φαράγγι που προαναφέρθηκε στο χωριό Βίκος ή στο χωριό Κήποι. Ένας δρόμος που σας οδηγεί απευθείας στο υψηλότερο σημείο (1200 μ.) του φαραγγιού του Βίκου.
Μανασσης – Καλουτας – Ανθρακιτης - Διποταμο
Ασπραγγελοι – Ελατη - Δικορφο – Μανασσης
Βρίσκεστε στο χωριό Ασπράγγελοι που αποτελεί έδρα του Δήμου του Κεντρικού Ζαγορίου. Επιστρέψτε στον κεντρικό δρόμο και το πρώτο χωριό που θα συναντήσετε είναι η Eλάτη, η οποία βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Mιτσικέλι. Ακολουθώντας το δρόμο και σε απόσταση 9 χλμ. θα συναντήσετε το χωριό Δίκορφο, χωριό που αποτελεί δείγμα ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Συνεχίζοντας, ο δρόμος οδηγεί στο χωριό Μανασσής, στο οποίο αξίζει να δείτε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που χτίστηκε το 1780.
Aνω Πεδινα – Ελαφοτοπος – Αριστη - Βικος
Aνω Πεδινα – Ελαφοτοπος – Αριστη - Βικος
Η πρώτη διαδρομή ξεκινά από τα Άνω Πεδινά. Μέχρι τον Ελαφότοπο ο δρόμος έχει άσφαλτο. Στη συνέχεια ακολουθείτε τον χωματόδρομο βορεια του Ελαφότοπου και περνάτε κάτω από τις κορυφές Σουρεμάδια και Κοζακός του βουνού Στούρος. Στη συνέχεια φτάνετε στον δρόμο που ενώνει το Κεντρικό Ζαγόρι με την Αρίστη και ακολουθώντας αυτόν τον δρόμο δεξιά, κατεβαίνετε ως την Αρίστη. Στη συνέχεια μπορείτε να συνεχίσετε την διαδρομή σας και να πάτε στο χωριό Βίκος.