Ζαγόρι

map

Το Κεντρικό Ζαγόρι προσφέρει πολλούς εναλλακτικούς τρόπους δραστηριοτήτων για όλες τις ανάγκες και απαιτήσεις. Μοναδικά μονοπάτια για πεζοπορία, ορειβασία, λαογραφικά μουσεία, μοναστήρια και εκκλησίες, Πέτρινες Γέφυρες, Ζαγορίσια αρχιτεκτονική, κανό καγιάκ, rafting κ.ά.

Στο Αγγέλων Καταφύγιο ο επισκέπτης θα βρει τις προτάσεις που έχουμε ετοιμάσει για αυτόν, προκειμένου να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τον
χρόνο του.

Βιτσα και Μονοδενδρι
Βιτσα και Μονοδενδρι
Επίσκεψη στα χωριά του κεντρικού Ζαγορίου, Βίτσα & Μονοδένδρι. Εκεί θα συναντήσετε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, στην αρχή του Φαραγγιού του Βίκου. Από κει ξεκινά και ένα μονοπάτι που διασχίζει το φαράγγι έως το χωριό Βίκος ή και για το χωριό Κήπους Απαραίτητη η επίσκεψη σας στην περιοχή Οξιά, στο ψηλότερο σημείο του φαραγγιού 1200 μέτρα.
Διλοφο και Κηποι
Διλοφο και Κηποι
Δίλοφο - Κουκούλι - Κήποι. Εκεί θα συναντήσετε μερικά από τα πιο ονομαστά γεφύρια, του Κόκκορη, το Καλογερικό, του Κοντοδήμου. Οι Κήποι είναι ένα χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά. Στους Κήπους μπορείτε να επισκεφθείτε το λαογραφικό μουσείο του Αγάπιου Τόλη.
Μικρo και Μεγαλο Παπιγκο, Βικος
Μικρo και Μεγαλο Παπιγκο, Βικος
Επίσκεψη στα χωριά του Δυτικού Ζαγορίου, Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, Αρίστη και Βίκος. Στο χωριό Βίκος είναι η άλλη άκρη του φαραγγιού. Στο Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο η μαγεία της Γκαμήλας θα σας συνεπάρει καθώς θα απλώνεται επιβλητικά πάνω από τα κεφάλια σας. Για τους πιο τολμηρούς ανάβαση στη Δρακόλιμνη, μια διαδρομή περίπου 4 ωρών σε ένα σχετικά δύσκολο μονοπάτι!